Gece mavisi olarak da bilinen saks mavisi rengi resmi giyim, günlük giyim veya gece giyimlerinde tercih edilen renklerdendir. Skas mavisi tesettür abiye modellerinde sadelikten yana tercihiniz olursa elbisenizin tonlarında da şal veya baş tasarımını  tercih edebilirsiniz. Saks mavisi ile uyumlu renkler , saks mavisine yakışan renkler nelerdir gelin birlikte inceleyeyim.

Saks Mavisine Uyan Renkler (Saks Mavisi İle Uyumlu Renkler)

Saks mavisine yakışan birçok farklı tonlarda renk var. Ama en iyi tamamlayan renkler bizim için önemlidir. Şıklığın ve zerafetin rengine giden renkler arasında en gözdesi sask mavisi ve fuşya uyumudur. Diğer renkler sırasıyla; saks, vizon, pudra, beyaz, krem, gri, siyah, mor, bej, bordo ve lacivert renk tonlarıdır. Sade desen saks mavisi elbise üzerine etnik desenli bir eşarp çok uyumlu olacaktır. Tesettür kombinlerinin yanı sıra eşarp ve şal tercihleri de önemlidir. Saks mavisi üzerine eşarp tercih ederken dikkat etmeniz gereken husus; takımınız tek renk veya desensiz sade model ise üzerine hareketli veya desenli bir eşarp takabilirsiniz. Eğer tesettür abiye elbiseniz desenli ve renkli ise üzerine tek renk şal ve eşarp kullanabilir ve saks mavisi ile uyumlu renkleri kombinleyebilirsiniz.

Saks Mavisi Hangi Renklerle Kombinlenir?

Saks mavisine yakışan renkler nelerdir? Sorusunun cevabını sizlerle paylaşacağız. Öncelikle Saks mavisi bir tuniğiniz var ve siz bir kombin yapmak istiyorsunuz. Önceliğiniz bu kombini nerede tercih edeceğinize bağlıdır. Mesela iş hayatınız için bir tesettür kombini yapacaksanız eğer buna göre devam etmelisiniz. Daha sonra saks mavisi ile uyumlu renkleri bulup, içlerinden birini veya yakışan hangisi ise onu tercih etmelisiniz. Saksa uyumlu rengi seçtikten sonra seçtiğiniz rengin aynısında şal veya eşarp kullanabilirsiniz. En son olarak aksesuar ve ayakkabı ile kombininizi tamamlayabilirsiniz. Böylece saks mavisi ile uyumlu renkler hepsi birlikte bir bütün olacaktır.Saks mavisi kombinleri nasıl yapılır hangi renklerle uyum sağlarım diye düşünmeyin. Bizi dinleyin ve saks mavisine yakışan renkleri sizlerle paylaşalım.

Parıltı Abiye Saks


 

Sask İle Uyumlu Lacivert Renk:  Saks mavisi rengi tesettür abiyelerini tercih edenler, üzerine mutlaka lacivert ton şal ile kombin yapmalıdır. Özellikle abiyelerin pul işlemeli desenlerinin tamamlayıcı rengi diyebiliriz. 

Saks İle Uyumlu Siyah Renk :  Kışın kadife kumaşların en çok tercih edilmesiyle beraber saks rengi uzun elbise üzerine siyah renk şal veya eşarp hoş bir kombin için ilk adım olacaktır.

Saks İle Uyumlu Pudra Renk:  Soft renklerin bir numarası olan pudra saks mavisi ile şık bir kreasyon için ideal renktir. Elbise ve ten renginizi ortaya çıkarak olan bu renk sayesinde saks mavisi ile pudra rengi uyumu yakalayarak kombinler oluşturabilirsiniz.

Saks İle Uyumlu Gri Renk :  Saks mavisine giden renklerden biri de gri renktir. Bu iki rengi tercih edip geceye veya özel gün kombinine hazırlanabilirsiniz.

Saks İle Uyumlu Saks Rengi: Saks  mavisi ile uyumu yakalayan ve modaya uygun giyinmek için bize yardımcı olan bir diğer renk yine saks mavisidir. Tepeden tırnağa aynı renk tonlarını kullanmakta sizleri farklı kılan bir kombin yapmanıza yardımcı olacaktır.

Saks İle Uyumlu Bordo Renk : Bordo rengi ile bir çok uyumlu kombinler oluşturulduğu gibi saks rengi ile de çok naif ve kibar model kombinler yapılacaktır. İşte sak mavisi ve bordo uyumu kombinimiz.

Almira Abiye Saks 




Saks Mavisi Üzerine Ne Renk Şal Gider

Yukarıda bahsettiğimiz, saks mavisi kombinleri ile ilgili bilgiler vermiş olduk sizlere, saks rengi üzerine ne renk şal olur hangi tonlar eşarp kullanılır, saks mavisi ile uyumlu renkleri nasıl kombin yapabiliriz yardımcı olduk. Saks mavisi üzerine uygun renk şal renklerini tercih ettiğiniz sürece doğru tonlar ile kombin yapmış olacaksınız.

Son olarak, saks mavisi rengi çok iddialı bir renk olduğu için fazla patlak renklerle kombin etmekten kaçının ve sadelik ön planda olsun, böylece güçlü, şık ve göz alıcı yakalayın.


Boncuka Elbise Saks


 

 Sonuç Olarak

Sonuç olarak sizlere saks mavisi ile uyumlu renklerden bahsetmiş olduk. Saks mavisi ile kombin yaparken renk uyumlarına dikkat etmek gerekir. Bu sayede tesettür abiye elbiselerinizi daha şık hale getirebilirsiniz. Tesettür abiye modellerimiz ve özel dikim abiyelerimizi incelemek için nurtuba.com adresini ziyaret edebilirsiniz.