Tesettür giyim ürünleri arasında bir çok model bulunmaktadır. Tesettür giyim denilince akla etek, gömlek, tunik, abaya, elbise, ferace, tesettür abiye gibi bir çok ürün gelmektedir. Bu giyim ürünlerinde bir de renk tonları mevcuttur. dilediğiniz renk ve model bulabilirsiniz. Bir de bu renkler arasında en çok sevilen ve tercih edilen renklerden birisi de mürdüm rengidir. Bu mürdüm rengi ile tesettür giyim kombini yapmak için öncelikle mürdüme uyan renkleri belirlemeniz gerekmektedir. Peki mürdüm ile uyumlu tonlar nelerdir? Mürdüm renk abiyeler ve modelleri nelerdir? Bu makalemizde sizlere mürdüme uyan renkler ile ilgili bilgi vereceğiz. Umarız hoşunuza gider.


Tesettür Mürdüm Elbise 

Tesettür giyimde mürdüm elbise kombini yapmak istiyorsanız, şal (eşarp) renginin kıyafetinize uygun olması gerekmektedir. Tamamen uyumlu tesettür elbise kombini yapmak için elbisenizin rengini ve modelini belirleyip o tonlara uygun şal veya eşarp takıp birde çanta, ayakkabı ve aksesuarlarınızla kombini tamamlayabilirsiniz. Bir de tesettür abiye modellerinde de kombin yapabileceğiniz renkler mevcuttur. Mürdüm renk tesettür abiye modellerinde kabarık tül veya saten model bulabilirsiniz. ayrıca dantel modellerde eskinin vazgeçilmez modellerindendir.  Mürdüm renk tesettür abiye ile uyumlu renkleri inceleyelim. 

  • Mürdüm ve Kahverengi
  • Mürdüm ve Mor 
  • Mürdüm ve Lila
  • Mürdüm ve Pudra 
  • Mürdüm ve Siyah 
  • Mürdüm ve Gri 
  • Mürdüm ve Mürdüm tonu

Açık Kahverengi rengi:  Mürdüm rengine ilk uyumlu rengimiz açık kahverengidir. Mürdüm elbise üzerine tek çeşit   eşarp (şal) seçilebilir. Bu renk, daha koyu olan mürdüm rengi ile mükemmel bir kombin oluşturmuştur. Ek olarak, mürdüm rengi olan en çok beğenilen ürünlerimizin renkleri arasındandır. 

Parıltı Abiye Mürdüm



 

Mürdüme Uyan Farklı Ton Mürdüm Rengi: Mürdüm rengi ile uyumlu diğer bir renk ise mürdüm renginin tonları (açık, koyu) dir. Renklerin boğulmaması için farklı tonlar giyilebilir. Elbise ve eşarp (şal) bütün olarak birbirlerine ne kadar uyumlu olduğunu görebiliriz. 

Elegance Abiye Mürdüm




Mürdüme Uyan Açık Gri Rengi: Mürdüm rengine uygun eşarp (şal) hayal tül  renklerinden bir tanesi ise gri renktir. Bu renk mürdüm ile mükemmel kombini sayesinde gündüzleri göz  alıcı kombinelere sahip oluyor. Renklerin tonları bile mürdüm rengi kombini yaparken önemlidir. O yüzden mürdüm rengine uyan renkler ve tonları denemeniz gerekebilir. 

Mimoza Abiye Mürdüm




Mürdüme Uyan Pudra Rengi: Mürdüm rengi ile en çok tercih edilen renklerden bir tanesi ise pudra rengidir. Bu renk mürdüm rengine benzemesi ve yine kapalı olan mürdüm rengini açmasından dolayı mürdüm rengi ile kombin yapılan renklerdendir. Tesettür abiye modellerinde de tercih edilebilir. 

Hürrem Abiye Mürdüm



 

Mürdüme Uyan Siyah Rengi : Tesettür giyimde vazgeçilmeyen renklerden biriside siyah renktir. Hemen hemen her renkle uyum sağlayan bu renk mürdüme uyan renklerde de vardır. Mürdüm renk abiye üzerine siyah hayal tül çok yakışacaktır. 

Almira Abiye Mürdüm




Mürdüm Elbise İle Uyumlu Şallar Nelerdir?

Mürdüm rengi elbiselerle birçok uyumlu şal renkleri vardır. Özel günlerinizi ve tesettür abiyenizi taçlandıran sık elbiselerinizin üstüne uyan rengarenk şallar ile tamamlayabilirsiniz. Mürdüm renginin koyu olmasından dolayı bu rengi biraz yumuşatmak gerekiyor. Bunu da soft renk şallar ile kombinlemek daha doğru olacaktır.  Ayrıca bu köyü ton rengini tercih ettiğinizde sade renklerle tamamlamaya özen gösteriniz. Böylece mürdüme uyan renklerin tonlarını kombinlerken dikkat edersiniz. Mesela mürdüm rengi gömlek ile etek kombini yaparken kış mevsiminde iseniz siyah renk etek ile yaz mevsiminde iseniz ekru renk etek ile kombinleyebilirsiniz. Yazın renkler cıvıl cıvıl olduğu için her zaman açık renk ile tasarlamak daha iyi olacaktır. Yukarıda bahsettiğimiz mürdüme uyan renkleri tercih ettiğiniz süre şıklığın tadını her an çıkarmış olursunuz.


Mürdüm Rengi Elbisenin Altına Hangi Renk Ayakkabı Giyilir ? 

Mürdüm elbise altına giyilecek ayakkabı renkleri belirlemek için klasik babaet veya topukla ayakkabı modeline göre de değişebilir. Ama mürdüm renk tesettür abiye elbiselerin altına siyah, gri, lacivert, pudra renk tonları topuklu ayakkabı kullanabilirsiniz. Ayrıca topuklu ayakkabı renklerinden de çanta veya aksesuar kullanabilirsiniz. 


Sonuç Olarak

 mürdüme uyan renkler ile tesettür giyim veya tesettür abiye kombini yapmanız için sizlere makalemizde bilgiler verdik. Birbirinde ışıltılı ve sade tesettür abiye modellerimizi görmek için web sitemizi detaylı ziyaret edebilirsiniz.