Mor rengi, tesettürlü kadınların bir kısmının önemsediği ve bundan ötürü mora yakışan renkler sorusu merak konusu olmuştur. O yüzden bu yazımızda mor renk hangi rekle kombinlenir sorusuna cevap vereceğiz. Böylece, mor ile uyumlu renkler keşfedip, kıyafet, gömlek pantolon, elbise ve abiye kombin yapabilirsiniz.

Morun üzerine hangi renk gider dediğimizde genelde aklımızda, mor rengi kıyafet, elbise gömlek ve pantolon kombinleri gelir. Eğer mor rengini giymeyi planlıyorsanız birbirlerine yakışan ve uyumlu renkler giymelisiniz. Aksi durumda, renkler istediğiniz gibi örtüşmeyebilir ve yaptığınız kombin göze batar. Bu durumda, mor renk ile hangi renk olması gerektiğini tekrar düşünmeniz gerekir.


Mor İle Uyumlu Renkler

Hem günlük hem de özel günlerde bu mor renk genellikle tesettür abiye modellerinde de yoğun ilgi görüyor. doğru parçalar ile birleştirildiğinde güzel sonuçlar elde etmiş olursunuz. Aşağıda mora yakışan uyumlu renklerden daha detaylı bahsedeceğiz, bunun için öncelikle tüm uyumlu renkleri aşağıda yazalım. 

  • Mor ve Pudra 
  • Mor ve Siyah 
  • Mor ve Gri 
  • Mor ve Siyah 
  • Mor ve Beyaz
  • Mor ve Krem 
  • Mor ve Mor tonları 

olarak, mor renge yakışan renkleri sıralamış olduk. Hadi şimdi daha detaylıca inceleyim bu renkleri. Yukarıda bahsetmiş olduğum renklerle moru tamamlayabilirsiniz. Böylece tesettür abiye ve günlük kıyafetlerinizle göz kamaştırırsınız. 

 

Mor renk Nasıl Kombinlenir? 

Mor rengini kombinleyebilmeniz için elimizde birbirlerine yani mor rengine uyan renkler olması gerekmektedir. Bu yüzden sizlere aşağıda mor ile uyumlu renkleri içeren detaylı bilgiler hazırladık. Sizlerde hem her mevsim her an ve her özel günde güzel ve doğru kombinler yapabileceksiniz. 

 

En Çok Tercih Edilen Mor Renk Abiyeler

Mor rengine baktığımızda asalet ve zenginlik rengi dediğimiz ve genellikle özel günlerde veya kına gecelerinde bu rengi tercih ederiz. Hem göz alıcı şıklığı hem de ağır duran rengiyle geceleri daha tarz yapan renkler arasındadır. En güzel mor renk abiyelerimizi incelemek için web sitemizi takip edebilirsiniz. Her yaşa her zevke uygun abiye çeşitlerimiz mevcuttur. Bu güzel ve şıkır şıkır rengi açık renk baş tasarımları ile tamamlayabilir ve nişan kına ve davetlerinizde tercih edebilirsiniz. Bu arada dikkat etmeniz gereken bir noktada mor renk pul payetli abiyelerde kombin yaparken diğer aksesuar ve dallarda tek renk ve sade şıklığı olan tasarımlarla tamamlayınız. Özel tasarım abiyeler de de tercih edilen mor renk nişan veya söz törenlerinde de kapalı hanımların tercih ettiği renkler arasındadır. Sizlerde bu özel günlerinizi taçlandırmak için mor renk kombinlerine bir göz atın derim.  Evet mor renk hangi renkle kombinler gelin birlikte bakalım. 

 

Mor Rengi İle Uyumlu Mor Rengi: Mor Kombinlere uygun renkler arasından kendi rengi olan mor ile bir ahenk oluşturmaktadır. Mor rengin kapalı olmasından dolayı kendi rengi ile kullanımı elbiseyi bir tık daha ön plana çıkaracaktır. Uyum içinde uyumu yakalamak bu olsa gerek.  Lila tonlarında çanta ve topuklu ayakkabı ile güzel bir kombin oluşturulur. 

Buket Şifon Abiye Mor



Mor Rengi ile Uyumlu Gri Renk:

Mor rengini tamamlayan bir diğer kombinimiz ise gri rengidir.  Özel günlerde kullanabileceğiniz en uyumlu ton diyebiliriz. Gri tonlarında makyaj ve çanta aksesuarla tamamlanabilir. 

Tanem Abiye Mor



Mor Rengi ile Uyumlu Siyah Renk: Siyah rengin her zaman asil bir renk olduğunu duymuşsunuzdur. Mor renk ile buluştuğunda gözleri kamaştıran bir kombin olacaktır. Özellikle açık tenli kadınların vaz geçilmez renklerinden bir tanesidir hem mor hem de siyah renk.

Orkide Abiye Mor




Mor ile Uyumlu Purda Rengi: Son olarak mor ile uyumlu renlerden bir diğeri de pudra rengidir. Mor rengini açan ve bütünleşen parçalardan biridir. Hem göz alıcı hem de soft bir kombin olacaktır.

Orkide Abiye Mor



Mor ile Uyumlu Beyaz Renk: Açık renklerden olan beyaz koyu renk moru tamamlayan ve hoş bir kombin oluşturulan renklerdendir. Herk ikisini de tek tek kombinleyip çanta aksesuar ve şal ile tamamlayabilirsiniz. 

Ecmel abiye Morcivert




Sonuç Olarak 

Mor rengi ile yapılan kombinlere yani renklere dikkat etmek gerekir. Çünkü, günlük giyimde kullanacağınız mor tonlarına uygun sade renklerle parçalarınızı birleştirmeniz gerekir. Özel günlerde ise  mor rengini giyecekseniz, daha parıltılı ve göz alıcı renklerle birleştirebilirsiniz. Renklerin uyumu ve duruşu her zaman önemlidir. Buna renk uyumlarına dikkat ettiğiniz sürece şık kombinlerle göz alıcı şıklığa sahip olabilirsiniz. Böylece, mor renk hangi renkle kombinlenir sorusuna cevap vermeye çalıştık.