Renklerin hayatımızdaki yerini anlamak ve renklerle bütün olmak önemlidir. Mavi rengini,; gökyüzü ve denizin rengi olarak bilmek ve iç açıcılığa denk olduğunu görmekte insana bir parça rahatlık ve huzur verir. Gökyüzünü andıran bu renk tesettür giyim ürünlerinde de en çok tercih edilen renklerin arasındadır. İç açıcılığıyla da birçok kişi tarafından kombin yaparken tercih edilir. Mavi ile uyumlu hemen hemen birçok ton vardır. Mavi rengin de farklı tonları mevcuttur. Buz mavisi, bebe mavisi, açık mavi, koyu mavi gibi. Peki mavi rengi hangi renklerle tamamlayabiliriz.? Öncelikle Mavi rengin tonları önemli koyu renk mavi tercih edersek üzerine beyaz veya krem rengi tonlarını kullanabiliriz. Açık ton mavi kıyafet tercih ederseniz eğer, üzerine koyu renk yani siyah lacivert gibi renklerle kombin yapmak daha hoş olacaktır. Tesettür giyimde en çok abiye modellerinde tercih edilen ve gerçekten doğal olan bu renk özel günlerinde kurtarıcısı diyebiliriz. Tesettür abiyelerde mavi ile uyumlu renkler neler, mavi renk kombinleri nasıl oluşturulur birlikte bakalım.

 

Mavi İle Uyumlu Renkler  (Maviye Uyan Renkler)

Mavi rengi herkes tarafından kullanılan ve tercih edilen renkler arasında olmasından dolayı tesettürlü hanımlarında kombin yaparken dikkate aldıkları renklerden biridir. Mavi renk özellikle abiyelerde ve günlük giyimde tercih ediliyor. Her rengin tonları olduğu gibi mavi renginde tonları oldukça fazladır. Kış aylarında koyu mavi rengi tercih edilirken yaz aylarında ise tam tersi açık mavi tonları kullanılıyor. Mavi ile uyumlu renkler neler diye düşünmeyin bir sürü renk var fakat en güzel yakışan ve uyan renkleri toparlayalım.

  • Mavi ve Lacivert
  • Mavi ve Beyaz
  • Mavi ve siyah
  • Mavi ve Gri
  • Mavi ve krem
  • Mavi ve  Mavi Tonları

 

Mavi Renk İle Uyumlu Lacivert Renk :  Giyim kombinlerinde günlük veya resmi iş için takım yapacaksanız eğer açık mavi üzerine koyu renk kullanınız. Özellikle lacivert renk tonu tercih etmeniz uyumu yakalayacaktır. Tesettür abiye tercih ederseniz eğer yukarıda sıraladığımız renklerden de kullanabilir veya tek rek yapıp abiyenizin renginden  baş tasarımı ile tamamlayabilirsiniz. Ayrıca aksesuarlarıda unutmayalım.

Flower Abiye Bebe Mavi




Mavi Renk İle Uyumlu Beyaz Renk:  Yaz aylarında tercih edilen kot elbise ve tunikler üzerine açık renk şal kullanan hanımlar beyaz rengi ile mutlaka kombin yapabilir, rahatlık ve şıklığı sağlayabilirsiniz. Ayrıca beyaz renk açık ton olduğu için yaz aylarında sizleri güneşin yakmasından da bir nebze olsa korur. Soft renklerle kombin yapmak ayrıcalıktır. 

Hürrem Abiye Mavi



 

Mavi Renk İle Uyumlu Gri Renk :  Mavinin tonlarından olan bebe mavisi ile uyumlu renklerden biride gri renktir. Mavi gri renk uyumu ile şık bir para oluşturabilirsiniz. Özellikle simli ve parlak olmasıyla beraber göz alıcı zarafete ulaşmış olursunuz.

Serap Abiye Parlement Mavisi



  

Mavi Renk İle Uyumlu siyah Renk:  Trençkotların da vazgeçilmezi olan mavi ile uyumlu renkler arasından siyah tercih edilebilir. Siyah ile uyum sağlayan renkler her zaman modaya uyum sağlamıştır.

  

Mavi Renk İle Uyumlu Mavi Renk : Bazen giyim bütünlüğünü yakalamak için tepeden aşağıya kadar aynı renk tonlarını kullanırız. Açık mavi rengin üzerine mavi bir şal veya eşarpla kombinlemek renk uyumsuzluğundan kaçınmanın yollarından biridir.

  

Mavi Renk İle Uyumlu Krem Renk:  İkili takımlarda mavi renk tercih edildiği zaman eğer takımınız hareketli ve desenli ise tek renk şal kullanmanız doğru kombin oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Az hareketli takımınız için krem renk şal hoş bir takıma sahip olacaktır.

 

Mavi Hangi Renkle Kombinlenir

Mavi renk kombinlerinde uyumlu renkleri ayarlayamıyor ve mavi hangi renkle kombinlenir diye düşünüyorsanız bu tavsiyelere kulak verin. Öncelikle mavi ile kombin yapacağınız bir çok renk olabilir ama uyumu ve yakışan renkleri kullanmanız doğru adım olacaktır. Mavi  ile kombin yapacağınız renkler sırasıyla; Mor, pembe, kahve, siyah, beyaz, buz mavisi gibi renkleri kullanarak kreasyon oluşturabilirsiniz. Maviye hangi renk uyar etek, pantolon, gibi parçalarda uyum oluşturmak adına, mavi renk tunik  ile beyaz renk bol paça pantolon ile hoş tasarım oluşturabilirsiniz. Özellikle yazın tercih edilebilir. Bebe mavisi renginde günlük kullanım için tercih ettiğiniz elbisenin altına beyaz babet ayakkabı be mavi şal ile tamamlayabilirsiniz.

 

Sonuç Olarak

sizlere mavi ile uyumlu renkler nelerdir? Dikkat edilecek hususları sizlerle paylaştık. Mavi  renk kombinlerini sizlere oluşturduk ve sizlere mavi rengine yakışan renkleri seçtik. Hem günlük hem de en özel günlerinizde tercih etmiş olduğunuz giyim kategorilerinde abiye ve tesettür giyim kreasyonlarında butonları kullanmanızı tavsiye ederim. Daha detaylı bilgiler için nurtuba.com’u ve tesettür abiye sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.