Hanımların vazgeçilmez tutkularından bir tanesi de giyim kuşamdır. Bazı Hanımlar rengarenk cıvıl cıvıl renkler tercih ederken, bazıları ise koyu renk tonlarını sever. Peki ya siz hangi renk tonlarını seversiniz? Renkli giyinmeyi seviyorsanız, eminim ki yeşil ve yeşilin tonlarını dolabınızdan eksik etmezsiniz.  Bunca renkler arasında yeşilin tonu ayrıdır. Hem yaz aylarında hem de kış mevsiminde de tercih edilen bu renk tesettür abiye elbiselerinin rengini de tutmaktadır. İşte sizlerle su yeşili rengi tonları abiye elbiseleri inceleyelim. Su yeşilinden tutunda mint, asker, zümrüt yeşiline kadar tonlar var. Su yeşiline uygun renkler derseniz, altın, beyaz, turuncu, sarı, siyah renkleri ile su yeşili rengini bu tonlarla harika bir şekilde kombinleyebilirsiniz. Su yeşili renginin soft olmasıyla beraber tesettürlü hanımların yaz mevsiminde kullandığı en trend renklerdendir. Günümüz modasının bile en favori rengi diyebilirim. Yeşilin bir diğer tonu ise Haki Yeşilidir. Haki yeşili ile uyumlu renkler, pudra, beyaz, siyah, krem, füme gibi renkler eşlik ettiğinde birbirine yakışan renkler grubunu oluşturacaktır. Sizde kendi zevkinizi tarzınızı su yeşili ile ortaya çıkarın. 


Su Yeşili ile Uyumlu Renkler Tesettür

Tesettürlü hanımların giyim tutkusu ve göz alıcı şıklığı her zaman konuşulmuştur. Göz alıcı renklerden biride su yeşili rengidir. Peki su yeşili ile uyumlu renkler nelerdir?  Yeşil rengi hangi tonlarla kombinleriz sizler için derledik. Su yeşiline uyan renk tonlarını  inceleyelim.

  • Yeşil ve Gold
  • Yeşil ve Beyaz
  • Yeşil ve Turuncu
  • Yeşil ve Sarı
  • Yeşil ve Krem

Su yeşili ile uyumlu renklerdendir. Bu renkleri birlikte kombin yaparak hem günlük hem de tesettür abiye modellerinde de kullanabilirsiniz. 

Samyeli Abiye Küf Yeşili



Neden Yeşil Rengi Tercih Etmeliyiz


Bilindiği üzere yaz aylarında ferah ve soft renkler çokça tercih edilmekte. Yeşilin hem dinlendirici hem de rahatlatıcı özelliği olmasından dolayı bir çok tesettürlü kadınların gözde rengi  ve şık kombinleri güçlü duruşlara olanak sağlıyor. Yeşil giysilerini koyu kapalı renklerle kombine etmek yeşili söndürmeniz demektir. Yani demem o ki Yeşil rengini her renk tonları ile kullanamazsınız.


Tesettürde En Çok Sevilen Su Yeşili Kombinler

Muhafazakâr hanımların tesettürüne dikkat etmesi her zaman önemlidir. Çok dikkat çekmeyen ve soft bir renk olan su yeşili rengi bol k sim feraceler ve elbiselerle çok güzel kombinler yapılabiliyor. Hem göz yormayan bir renk olması hem de adeta bir doğayı andıran rengin olması özelliğini taşımaktadır. Sizde dolabınıza bu rengi muhakkak eklemelisiniz. Su yeşili rengi etekler, bu gömlekler, elbiseler, şallar ve daha birçok ürün bu rengi içeriyor. Su Yeşili kombinlerinde birde bazı renklerle tamamlanabilir. Bu renkler sırasıyla beyaz, siyah, lacivert, ekru, lila, gold, mürdüm gibi renklerle tam anlamıyla kombin sağlanabilir.

Damla Abiye Yağ Yeşili



Koyu Yeşil ile Uyumlu Renkler


Tesettür giyim de renklerle savaşıyorsanız, hiç endişelenmeyin sizlere yardımcı olmak için buradayız. Koyu yeşil rengi nasıl kombine edilir ve hangi renkler kullanılır bahsedelim. Günlük giyim tarzınız da rahat kıyafetler tercih etmiş iseniz, koyu yeşili rengi ile uyumlu bordo tonları kombinlerle üzerinize çok yakışacaktır. Koyu yeşil rengine uyan bir diğer renk kendi tonu olan su yeşilidir. Örneğin; Su yeşili elbiseniz olduğunu düşünelim. Bu elbisenizin üzerine koyu yeşil renk bir şal kullandığınızda şık bir kombin yapmış olursunuz. Bu yazımızda sizlere yeşil rengin hangi renklerle uyum sağlayacağına ve yeşil renk kombinlerinden bahsettik. Yeşil renk tesettür kombinlerini içeren resimlerimizi inceleyebilirsiniz.


Yeşil Renk Tesettür Abiye Modelleri

Yeşil rengi tesettür abiye modeli tercih ettiğinizde bu modele uygun baş tasarımı ya aynı renk tonu yada yeşile uyan renkler arasından seçim yapmak daha doğru olacaktır. Yeşil ile uyumlu diğer bir renk ise mor rengidir. Birbirini tamamlayan bu renkler oldukça şık görünüme sahiptir. Özel günlerde yapılabilecek en güzel kombin diyebiliriz. Peki siz halen yeşilin uyumu mor kombini denemediniz mi? 

Miray Abiye Yeşil



Sonuç Olarak

Tesettür abiye ve günlük giyimde yeşil renginin nasıl kombin yapılacağı ile ilgili sizlere bilgi vermeye çalıştık. Sizde tesettür giyimiz de yukarıdaki kombin renklerinden kullanabilirsiniz ve modellerimiz inceleyebilirsiniz.